Jouw leerlingmentoren

In de brugklas op het Griftland College heb je het hele jaar door een mentor en twee leerlingmentoren die jou en je klas begeleiden. De mentor is de eindverantwoordelijke en de leerlingmentoren helpen mee. Zij zijn erbij als je op brugklaskamp gaat of een excursie hebt, maar ook met de schoolfeesten en vieringen zoals Sinterklaas en kerst. Je kunt ze alles vragen en omdat zij ook leerling zijn, weten zij goed hoe het er op school aan toe gaat.

Brugklaskamp

In de tweede week gaan alle brugklassen op kamp. Tijdens dit kamp organiseren we allerlei leuke activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Naast sport- en spelactiviteiten is er natuurlijk ook een leuk avondprogramma. Je mentor en twee leerlingmentoren begeleiden dit. Zij zijn er bij het kamp bij, maar ook bij allerlei leuke activiteiten tijdens het schooljaar, zoals excursies, vieringen, sporttoernooien en brugklasfeesten: gezellig!

Muziektheater

Hou je van dansen, zingen, muziek maken of acteren? Doe dan mee met ons muziektheater: met wel 100 leerlingen een eigen voorstelling maken en deze een week lang opvoeren in de tot theaterzaal omgebouwde aula van de school. Iedereen die wil, mag meedoen, vanaf klas 2: er zijn geen audities. Elke avond bezoeken zo'n 300 mensen ons Griftlandtheater. Na een week spelen hebben 1500 toeschouwers de voorstelling bezocht!

Activiteiten naast school

In de 1e en 2e klas heb je naast de gymlessen tijdens het hele schooljaar zes sporttoernooien met je klas. De klas die aan het einde van het jaar gewonnen heeft, krijgt een leuke sportieve prijs! Op vrijdagmiddag kun je allerlei activiteiten kiezen: leer zelf games maken, bouw met je vrienden een raket, zing in een popkoor, volg dramalessen of doe mee aan de springploeg: maak acrobatische sprongen op turnmat en trampoline.

Speciale vakken

In de onderbouw krijg je science. Dit is een technisch vak waarbij je in een groepje dingen ontwerpt en gaat bouwen. Je gaat naar NEMO in Amsterdam en bouwt met je klas een science center op school, voor een groot publiek met echt werkende onderdelen.

Sport

Het Griftland heeft uitgebreide sportmogelijkheden. Er zijn vier gymzalen in de school, een DOJO voor verdedigingssporten en dans & beweging en een prachtig groot sportveld bij de school. In de bovenbouw zijn er sportkeuzelessen. Je kunt turnen, voetballen en hockeyen, maar ook squashen, tennissen, zwemmen of fitnessen en zelfs roeien of golf spelen! Met Sinterklaas ga je zwemmen of schaatsen met je klas: gezellig! Doe mee met zes sporttoernooien met je klasgenoten en win de hoofdprijs: een leuke activiteit met je klas!

Werken met computers

We zijn een school die veel met computers werkt, met een Elektronische LeerOmgeving(ELO) en een digitale huiswerkagenda. Je cijfers kun je volgen in de digitale cijferadministratie. Als je van gamen houdt, ben je bij ons op de goede plek. Je leert je eigen games ontwerpen en robots programmeren bij vakken als ICT & Media in de onderbouw en in de eindexamenvakken informatica en IT & design in de bovenbouw.

Soorten klassen

Het Griftland College heeft drie verschillende soorten brugklassen:

DE BRUGKLASAULA

Het Griftland heeft een grote aula en een aula speciaal voor de brugklasleerlingen. Hier kun je lekker onder elkaar zijn en je oude vrienden van de basisschool weer treffen: dat geeft je een veilig gevoel.

OPEN DAG

Kom kennismaken met het Griftland College op zaterdag 26 januari 2019 van 9.30 tot 13.00 uur. Volg een rondleiding met één van onze leerlingen, of ga zelf kijken in het gebouw en bij de mensen die op het Griftland leren en werken. Beleef het Griftland door aan allerlei activiteiten mee te doen. Sport mee in de gymzalen, schilder mee aan een beroemd schilderij, ga op onderzoek uit bij biologie en science, ga gamen in de computerlokalen. Doe bij allerlei vakken en activiteiten een opdracht en win stickers. Daarmee maak je kans op leuke prijzen!

OPEN LESMIDDAGEN

Voor leerlingen van groep 7 en 8 organiseren wij twee open lesmiddagen, op woensdag 9 januari 2019 en op woensdag 13 februari 2019 van 13.30 tot 15.30 uur.